Χιονισμένα σπιτάκια

xms00Υλικά (Για ένα σπιτάκι)
-11 μπισκότα πτι μπερ

Για την ένωση

-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Για το royal icing
-2 ασπράδια αυγού
-330 γρμ. ζάχαρη άχνη
-2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
-1 βανίλια
-Καραμελάκια, ζελεδάκια, πουράκια για διακόσμηση, χρώματα ζαχαροπλαστικής

 

Εκτέλεση
Σε μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη σε πολύ σιγανή φωτιά γιατί καίγεται εύκολα, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα σαν της καραμέλας. Σαν βάση για το σπιτάκι χρησιμοποιούμε τα 4 μπισκότα ενώνοντας τα με την καραμέλα την οποία έχουμε συνεχώς πάνω στη χαμηλή φωτιά για να μην μας πήξει. Στην συνέχεια ενώνουμε τα 4 μπισκότα σε ένα τετράγωνο,και τα βάζουμε στο κέντρο της βάσης των μπισκότων. Τα υπόλοιπα 3 μπισκότα τα βάζουμε για στέγη. Λοξά τα δύο και το τρίτο το κόβουμε διαγώνια με πριονωτό μαχαίρι για να σχηματίσουμε το μπροστά και το πίσω μέρος της στέγης.Χρησιμοποιώντας πάντα την καραμέλα για όλες τις ενώσεις των μπισκότων. Το αφήνουμε για λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.

xms03 xms04
Ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε τα ασπράδια να αφρίσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε την άχνη κοσκινισμένη, το χυμό του λεμονιού και την βανίλια.Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το γλάσο μας να σταθεροποιηθεί (όπως στη φωτό).

xms02 xms01
Στολίζουμε τα σπιτάκια όπως μας αρέσει με φαντασία και μεράκι.
Τα αφήνουμε μια νύχτα να κοκαλώσει το γλάσο σε σημείο που δεν έχει καθόλου ζέστη και υγρασία.

xms06 xms07

xms08 xms09

Tip
Με τα υλικά της ένωσης και του γλάσου φτιάχνουμε 4 με 5 σπιτάκια. Τα οποία είναι 2 πακέτα μπισκότα, επειδή έχουμε κάποιες απώλειες στο κόψιμο των λοξών μπισκότων της στέγης.

xms05